Kenali Pengasas Superneuron

Kamil Idris  a.k.a Cikgu Kamil ialah Jurulatih Mindset (Mindset Coach) yang telah membantu lebih 60,000 pelajar dan ibubapa membina mindset berkembang untuk mencipta kejayaan. Berpengalaman lebih 20 tahun dalam bidang pendidikan dan pembangunan diri pelajar dan individu dalam organisasi. Beliau adalah mantan guru, penulis bestseller, kolumnis dan inovator yang pernah menerima penghargaan Guru Kreatif dan Inovatif

Beliau adalah Mentor dan Content Creator untuk MPH online learning. Beliau juga adalah Juri Inovasi Pendidikan oleh Universiti Kebangsaan Malaysia(UKM) dan telah membangunkan banyak modul serta teknik-teknik bagi meningkatkan potensi diri.

Beliau adalah “favourite speaker” bagi institusi-institusi pendidikan, sekolah-sekolah asrama penuh dan sekolah kluster A. Beliau adalah Perunding Motivasi bagi Semua (SBP) Sek Berprestasi Tinggi di negeri Perak seperti Malay College Kuala Kangsar (Mckk) Sek Tunku Abdul Rahman (Star), Sek Men Sains Teluk Intan (Semesti) SBP Integrasi Gopeng (Igop) Sek Men Sains Sultan Azlan Shah (Seratas) dan Sek Men Sains Bagan Datoh (Sabda).

Beliau juga membimbing dan membangunkan potensi individu dalam organisasi. Antara organisasi yang pernah mendapatkan khidmat beliau ialah Tenaga Nasional Berhad (TNB), Pos Malaysia (POS), Indah Water Konsortium (IWK) Kementerian Kemajuan Luar bandar Dan Wilayah (KKLW), KPM, Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), Karangkraf, Jabatan Kebajukan Masyarakat (JKM) , Institut Kemahiran Mara (IKM), Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Kolej Uniti, Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS).

Alamat Pejabat Urusan: Akademi Superneuron Malaysia. No 1A Jalan Selasar Rokam 11 , Ipoh Jaya 31350 Ipoh Perak. 

www.superneuron.com.my

Email : akademisuperneuron@gmail.com

Scroll to Top